img

Италианска солена торта- ще се влюбите във вкуса, а времето за приготвяне е броени минути! (рецепта)

/
/
/
69 Views

Италианска солена торта

Италианска солена торта, която ще ви остави без думи! Когато говорим за солена торта сме свикнали да се сещаме за палачинки, плънка от руска салата и кашкавал. Да обаче, днес ви представяме различен поглед върху предястието, с което ще изненадате гостите или домашните и ще забравите за губенето на време във въртене на палачинки!

италианска солена торта

Приготвянето отнема буквално минути, а вкусът е неустоим!

Необходими продукти за италианска солена торта:

300 g Ориз

2 яйца

1 скилидка чесън

1/2 глава лук

30 g пармезан

1 опаковка малка моцарела

5лъжички зехтин

200 g доматен сок

малко риган

галета галета

сол и черен пипер

италианска солена торта

Приготвяне:

Сварете ориза, прибавете разбитите яйца, пармезана, сол и черен пипер

Нарежете лука и запържете с 2 лъжици олио, прибавете доматения сок и оставете на ври 10 мин. добавете риган

Поръсете тавичка с малко олио и после галета, разпределете върху дъното сместа от ориз, върху нея разположете парченца моцарела и от доматената смес, после пак ориз, докато изхабите продуктите, завършете с ориз.

Залейте с малко олио и сложете в предварително загрята фурна до 200 градуса за 20 минути.

Изключително ефектно и вкусно, нарежете на парчета като торта

Плънката можете да разнообразявате с различни продукти като грах с пилешко, кашкавал и каквото ви дойде наум, а отгоре преди изваждане поръсете с кашкавал! Да ви е сладко!

Facebook Comments
loading...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *