img

Децата го обожават и не ми дават мира, докато не го приготвя- вижте рецептата

/
/
/
29 Views

Убедени сме, че ще се превърне в любимото ви сладко изкушение. Нежният му вкус, допълнен от аромата на ванилия и плодове, ще поглези сетивата и на най-капризните.

За приготвянето му е нужно да отделите едва 30 минути от ценното си време, но можете да сте повече от сигурни, че времето си струва.

За да поглезите любимите си хора с този нежен баварски крем, са ви нужни следните продукти:

5 яйца
1/2 л.

1 ванилия

1/2 ч.ч. стафиди

200 гр. захар
100 гр. бишкоти
30 гр. желатин
200 мл. сладкарска сметана
2 с.л. бренди
захаросани плодове за украса

След като вече сте набавили нужните продукти, идва ред на приготвянето на невероятния баварски крем.

Ще погали и най-капризните сетива

Първото, което е необходимо да направите, е да накиснете желатина в 1 к.ч. студена вода.

След това отделете белтъците от жълтъците.

Добавете към жълтъците половината от количеството захар и ги разбийте до побеляване.

Сварете млякото и го охладете леко. След това го добавете към жълтъците при непрекъснато бъркане. Добавете и набъбналия вече желатин.

Сложете сместа на тих огън и продължете да бъркате до пълното разтопяване на желатина. Междувременно следете да не заври.

Така получената смес се прецежда през цедка. Целта е да се отстранят бучките, ако има такива. Накрая добавете и ванилията и оставете сместа да се охлажда и полужелира.

Междувременно я разбърквайте от време на време.

В подходящ съд разбъркайте белтъците с останалата част от захарта и прибавете полуохладената смес.

Изсипете сметаната и стафидите, които предварително сте накиснали в брендито. Разбъркайте много леко, за да не спаднат белтъците.

В подходящи купички натрошете на дъното бишкоти и залейте със сместа.

Приберете ги в хладилника за 5-6 часа.

Обърнете ги при сервиране и ги украсете със захаросаните плодове.

Facebook Comments
loading...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *