img

Стават точно като в заведение, но приготвени у дома- най-невероятните жулиени с чеснов сос

/
/
/
61 Views

Стават точно като в заведение, но приготвени у дома- най-невероятните жулиени с чеснов сос!

Предлагаме ви рецептата за панирани жулиени с чеснов сос , които стават идеално мезе. И то само за 30 минути, пише zajenata.bg.
Всеки ще се справи с тях, дори и най-неопитната домакиня.

Чудно вкусни стават тези панирани жулиени с чеснов сос

Трябват ни един килограм пилешко филе, 200 грама брашно, четири яйца, сол на вкус, 50 грама сусам, галета, 200 грама майонеза, три лъжици кисело мляко, четири-пет скилидки чесън.

Първо е необходимо да си нарежем на ивички пилешкото филе. След това взимаме така наречените жулиени и ги овалваме в брашното, а после ги потапяме в разбитите яйца.

Накрая ги овалваме и в сусама или галетата. Може и даже е препоръчително после да ги поставим във фризера за около десетина минутки, за да стегнат.

След като ги извадим от фризера, ги поставяме в тигана, за да се запържат до онзи апетитен златист цвят. Отцеждаме ги задължително върху една салфетка, за да им се отнеме излишната мазнина.

Счукваме после чесъна и го добавяме към вече разбърканите кисело мляко и майонеза. Жулиените ги сервираме поляти със соса, но може и той да се поднесе отделно в една малка купичка.

Сервираме вкусотиите с гарнитура по свое си желание. Даже и само така да ги хапваме обаче, да знаете, че са страшно вкусни и няма да усетите липсата на още нещо към тях.

С тези жулиени с чеснов сос може прекрасно да нагостите домочадието си, още повече, че се правят много лесно. Готови са само за 30 минутки, заедно с приготвянето.

Пожелаваме ви да си ги хапнете с огромен кеф и да ви е много сладко на всички!

Facebook Comments
loading...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *