img

Майка забеляза странен блясък в зеницата на детето си- оказа се опасно заболяване, проверете очите на децата си

/
/
/
33 Views

48% от родителите забелязали този симптом при децата си, посочва проучване. Но по-голям брой са смятали, че е грешка в снимката. Това трябва да се промени, защото е въпрос на живот и смърт.

Този текст ще ви помогне да откриете тези сериозни симптоми при децата навреме. Когато лелята на това 3 годишно момче погледнала снимката, забелязала нещо шокиращо. Забелязала, че нещо не е наред с очите му. В дясната зеница имало странен блясък.

В началото майката помислила, че това е проблем само на снимката, обаче лелята настоявала да отидат на лекар, офталмолог.

Докторът диагностицирал шокиращо заболяване: Момчето имало ретинобластом в двете очи. След четири месеца химиотерапия, туморът в дясното око намалял, както и по-малкият тумор в лявото око. Благодарение на лелята, животът му е спасен. Въпреки това той ще остане сляп с дясното око. За щастие всеки от нас може да открие това.

Направете снимки със светкавица. Ако забележите някой от тези признаци, незабавно отидете на очен лекар:

-Когато едната зеница е бяла, а другата червена

-Когато едната зеница е червена, а другата черна

-Когато зениците са с различен цвят

Всеки родител трябва да знае това. По този начин можете да спасите живота на детето си. Споделете този пост с приятелите си, може би ще помогнете на някой, веднага да реагира.

Facebook Comments
loading...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *