Италианска солена торта- ще се влюбите във вкуса, а времето за приготвяне е броени минути! (рецепта)
Италианска солена торта, която ще ви остави без думи! Когато говорим за солена торта сме свикнали да се сещаме за палачинки, плънка от руска салата и кашкавал. Да обаче, днес ви представяме различен поглед върху предястието, с което ще изненадате гостите или домашните и ще забравите за губенето на време във въртене на палачинки!
Приготвянето отнема буквално минути, а вкусът е неустоим!
Необходими продукти за италианска солена торта:
300 g Ориз
2 яйца
1 скилидка чесън
1/2 глава лук
30 g пармезан
1 опаковка малка моцарела
5лъжички зехтин
200 g доматен сок
малко риган
галета галета
сол и черен пипер
Приготвяне:
Сварете ориза, прибавете разбитите яйца, пармезана, сол и черен пипер
Нарежете лука и запържете с 2 лъжици олио, прибавете доматения сок и оставете на ври 10 мин. добавете риган
Поръсете тавичка с малко олио и после галета, разпределете върху дъното сместа от ориз, върху нея разположете парченца моцарела и от доматената смес, после пак ориз, докато изхабите продуктите, завършете с ориз.
Залейте с малко олио и сложете в предварително загрята фурна до 200 градуса за 20 минути.
Изключително ефектно и вкусно, нарежете на парчета като торта
Плънката можете да разнообразявате с различни продукти като грах с пилешко, кашкавал и каквото ви дойде наум, а отгоре преди изваждане поръсете с кашкавал! Да ви е сладко!