Belady.bg

Коя картинка си ти- отговорът ще ти каже кои са силните ти черти

/
/
/
3 Views

Изберете едно от осемте човечетата на картинката , което най- много оприличавате на себе си и разберете какво означава :

 

1. Ръководител

Най-изявени черти: авторитетност, ораторски умения, адаптивност

Обикновено хората, които избират първата илюстрация са добри лидери и организатори. Ориентирани към социално значими практики, те са добри оратори и лесно могат да манипулират посредством словото. Адаптират се добре към всяка ситуация, но предпочитат да поставят определени граници между себе си и останалите.

2. Изпълнителен

Най-изявени черти: отговорност, трудолюбие, критичност

У този тип хора отново присъстват голяма част от качествата на лидерите, но при тях често се наблюдава колебание при вземането на решения. Тези хора се фокусират върху това да  свършат работата, която им е поставена. Характерни техни черти са високият професионализъм, отговорност и самокритичност. Често обаче страдат от соматични заболявания на нервна основа, в резултат от пренапрежение.

3. Непостоянен

Най-изявени черти: колебливост, непостоянство, спретнатост

Тези хора често притежават разностранни таланти. Макар да работят в една професионална сфера са способни да я заменят с напълно противоположна работа, ако тя им се струва по-интересна и се е  превърнала в тяхно хоби. Не понасят около тях да цари мръсотия и безпорядък и обикновено могат да влязат в конфликт с хората около себе си за това. Характерно за тях е, че са раними по душа и често се съмняват в себе си.

4. Учен

Най-изявени черти: спокойствие, рационална мисъл, абстрактност

Такива хора с лекота се абстрахират от реалността, в която живеем и се пренасят в собствена вселена. Притежават „концептуален ум” и успяват да развиват своите теории много обосновано и точно. Обикновено са в състояние душевно равновесие и най-голямото им приемущество е рационалната мисъл.

 

5. Интуитивен

Най-изявени черти: чувствителност, съпричастност, самоконтрол

Хората от този тип се отличават с висока чувствителност и склонност към умствено пренатоварване. Лесно могат да превключват от една дейност на друга, често приемат ролята на защитници на по-слабите. Тяхната алтруистична същност, определя комуникативността им. Освен това са много сръчни в ръцете и притежават страхотно въображение.

Обикновено такива хора изграждат свои собствени морални ценности и вътрешен самоконтрол, които следват през целия си живот.

6. Изобретател

Най-изявени черти: богато въображение, категоричност, находчивост

Това са хора „техничари”, които притежават богато въображение, пространствено виждане и често се занимават с различни видове техническо или интелектуално творчество. Те са интроверти живеят по собствените си морални стандарти и не приемат никакво влияние отвън. Силно емоционални, те често изпадат в състояние, когато са обсебени от собствените си оригинални идеи.

7. Емоционален

Най-изявени черти: чувствителност, нестабилност, алтруизъм

Изключително съпричастни към хората около тях, емоционалните хора са много чувствителни и трудно преживяват тежките ситуации в живота. Грижите на другите хора поглъщат голяма част от тяхната енергия, което в крайна сметка води до невъзможност да постигнат собствените се цели.

8. Саможив

Най-изявени черти: затвореност, високо самочувствие, властност

Абсолютна противоположност на емоционалния тип, тези хора обикновено не се интересуват от останалите, дори се отнасят с пренебрежение към тях.

Ако такъв човек е специалист в своята професионална област, той е способен да налага своето мнение като най-правилното сред останалите. Определят се като саможиви, тъй като не споделят своите мисли или проблеми с никого.

Facebook Comments
loading...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *