568465116596113

Уникален трик показва работи ли правилно фризерът ви- пробвайте

Ако фризера не работи правилно, храната вътре може многократно да се размразява и замразява – естествено, от това тя губи хранителните си качества и още по-лошо – може да стане причина за хранително отравяне .

Ние ще ви покажем как лесно да проверите работата на хладилника и фризера. Сполучлив метод!

Как да проверим работата на фризера?

Налейте вода в чаша и я поставете във фризера. Когато водата замръзне, поставете отгоре една монета върху леда и върнете чашата обратно във фризера.

Сега може спокойно да си свършите работата! Оставете монетата във фризера цяла нощ или цял ден : нуждаем се от точен тест. Извадете чашата с монетата от фризера. Ако монетата е все още на повърхността, значи всичко е в ред! Фризерът се справя със своята задача.

Но ако монетата е на дъното на чашата, фризерът не работи както трябва: водата се е размразявала и замразявала отново, така монетата е паднала на дъното на чашата. Необходимо е бързо да се отървете от продуктите, които са били във фризера!

Работата на фризера – нещо, на което трябва да се обърне внимание! Рядко домакините мислят по този въпрос, освен ако не са налице ясни признаци на повреда на устройството.

И накрая, ето един малък трик. За бързо замразяване на желе , сложете го във фризера за 30 минути, а след това преместете на най-горния рафт в хладилника! Любимото ястие става перфектно за минути!

Проверете сами действието на този полезен трик и споделете с нас резултатите!

Facebook Comments

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*