Необходими продукти:
За блата:
- 4 яйца
- щипка сол
- 4 с.л.студена вода
- 125 гр. захар
- 100 гр. брашно
- 100 гр. царевично нишесте
- 1 бакпулвер
- 3 с.л. кокосов ликьор
За крема:
- 10 бонбона „Рафаело“
- 600 мл. сладкарска сметана
- 50 гр. пудра захар
- 30 гр. кокосови стърготини
- 3 с.л. кокосов ликьор
За украса:
- 200 гр. сладкарска сметана
- 4-5 с.л.кокосови стърготини
- 6-8 бонбона „Рафаело“
Начин на приготвяне:
В дълбок съд разбийте белтъците, водата и солта. Постепенно добавете захарта. След като сместа стане бяла, прибавете жълтъците един по един. Накрая добавете брашното, нишестето, бакпулвера и разбъркайте добре. Накрая добавете ликьора. Тестото сипете в тава, покрита с хартия за печене и печете около 35 минути. Готовия блат оставете да се охлади и след това го разрежете на две. Пригответе крема, като първо натрошите бонбоните „Рафаело“. Добавете към тях кокосовите стърготини и ликьора. Разбийте сметаната с пудрата захар и добавете натрошените бонбони. Разбъркайте добре. Сглобете тортата, като намажете първия блат с крема. Върху него поставете втория блат и покрийте с крема. Разбийте сметаната и в нея намажете цялата торта. Поръсете с кокосови стърготини и украсете с бонбони „Рафаело“.