Belady.bg

Туршия-сарми- от баба ми я знам, но преди година я направих- да си оближеш пръстите

/
/
/
47 Views

 

Вземаме зелки, накъсваме листата им и ри оставяме да престоят така 5-6 дни, за да позавехнат и омекнат, или ги потапяме във вряща вола.

Нарязваме  патладжани  на дълго, посоляваме ги и ги оставяме 1 час да им изтече горчивият сок. После изпържваме леко в олио.

Почистваме от семето пиперки и също ги изпържваме леко. Изчиства­ме моркови и целина и ги нарязваме на дълги ивици, изчистваме чесън на скилидки, отделяме магданоз на клон­чета.

Вземаме по 2 пиперки, 2 патладжа­на, помежду им слагаме по 1-2 парчета моркови и целина, чесън, малка лю­тива пиперчица и 2-3 клончета магда­ноз. Увиваме така приготвените про­дукти в зелев лист като сарма и нареждаме сармите в голям буркан. Заливаме туршията със студена сала­мура от 2 части вода и 1 част оцет,,, като на всеки литър течност сипваме 1 чаена чаша олио, 1 и 1/2 супени лъжици сол, дафинов лист и бахар на. вкус. Претакаме я 2-3 пъти и прибираме на сухо и хладно място.

Facebook Comments
loading...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *