Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Belady.bg

Вижте как да си направите подправка за куп ястия- чеснов чипс

/
/
/
70 Views

Азиатска подправка, която идеално се вписва в българската кухня. Пикантна и ароматна, тя е незаменим помощник за всяка домакиня.

Чеснов чипс

Продукти: 

200г обелени чеснови скилидки
олио за пържене

Начин на приготвяне: 

  • Нарежете скилидките чесън на тънки парчета (трябва да бъдат горе-долу еднакви по големина).
  • Разстелете ги върху хартия. Оставете да престоят 3-4 часа, за да поизсъхнат.
  • В тиган сгорещете олиото и пържете чесъна, докато придобие златистокафяв цвят. Внимавайте да не го прегорите много.
  • Извадете го от тигана и го разстелете върху чисти салфетки на хладно място. Трябва да престои няколко часа, за да могат салфетките да поемат добре мазнината.
  • Съхранявайте в добре затворен съд в хладилника или във фризера. Това е типична азиатска подправка.
  • Придава изтънчен вкус на много ястия.
Facebook Comments
loading...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *