Вижте как да си направите подправка за куп ястия- чеснов чипс
Азиатска подправка, която идеално се вписва в българската кухня. Пикантна и ароматна, тя е незаменим помощник за всяка домакиня.
Чеснов чипс
Продукти:
200г обелени чеснови скилидки
олио за пържене
Начин на приготвяне:
- Нарежете скилидките чесън на тънки парчета (трябва да бъдат горе-долу еднакви по големина).
- Разстелете ги върху хартия. Оставете да престоят 3-4 часа, за да поизсъхнат.
- В тиган сгорещете олиото и пържете чесъна, докато придобие златистокафяв цвят. Внимавайте да не го прегорите много.
- Извадете го от тигана и го разстелете върху чисти салфетки на хладно място. Трябва да престои няколко часа, за да могат салфетките да поемат добре мазнината.
- Съхранявайте в добре затворен съд в хладилника или във фризера. Това е типична азиатска подправка.
- Придава изтънчен вкус на много ястия.
Facebook Comments
loading...