Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Belady.bg

С него стават кифлички, пици, пирожки, а най-хубавото е, че може да стои с дни в хладилника

/
/
/
639 Views

Това тесто може да се използва за различни ястия, а може и дълго да стои в хладилник и да се използва. Просто практично… И най-доброто от всичко е, че е вкусно и меко.

Съставки:

– Около 1 кг брашно
-500 мл. хладко прясно мляко
– 200 мл.
кисело мляко
– 2 яйца
– 2 супени лъжици сол
– 1 чаена лъжичка захар
-1 кубче мая

Приготвяне:

Изсипете един килограм брашно и направете дупка. В дупката сложете малко хладко мляко и маята и поръсете със захар. Смесете с малко брашно и оставете маята да бухне. Добавете и останалите съставки и измесете меко тесто. При нужда добавете още малко брашно, докато тестото спре да залепва за ръцете. Покрийте тестото с кърпа и оставете хубаво да втаса. От това тесто можете да направите пити, кифла, пица … каквото и си пожелаете

Facebook Comments
loading...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *