С него стават кифлички, пици, пирожки, а най-хубавото е, че може да стои с дни в хладилника
Това тесто може да се използва за различни ястия, а може и дълго да стои в хладилник и да се използва. Просто практично… И най-доброто от всичко е, че е вкусно и меко.
Съставки:
– Около 1 кг брашно
-500 мл. хладко прясно мляко
– 200 мл.
кисело мляко
– 2 яйца
– 2 супени лъжици сол
– 1 чаена лъжичка захар
-1 кубче мая
Приготвяне:
Изсипете един килограм брашно и направете дупка. В дупката сложете малко хладко мляко и маята и поръсете със захар. Смесете с малко брашно и оставете маята да бухне. Добавете и останалите съставки и измесете меко тесто. При нужда добавете още малко брашно, докато тестото спре да залепва за ръцете. Покрийте тестото с кърпа и оставете хубаво да втаса. От това тесто можете да направите пити, кифла, пица … каквото и си пожелаете