Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Belady.bg

За това чудо не бях чувала, докато една съседка не ме почерпи- толкова е вкусно, че трудно може да си представи човек, който не го е опитвал!

/
/
/
79 Views

Това е една уникална рецепта за бабина вкусотия! Не можете да си представите колко е вкусно!

Вижте рецептата за лучник:

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • 500 г брашно
  • 1/2 с.л. суха мая
  • 1 бр. яйце
  • 1 ч.л. сол
  • 1 с.л. шарена сол
  • 1/2 с.л. захар
  • 2 с.л. олио
  • 2 с.л. кисело мляко
  • За плънката:
  • 400 г червен лук
  • 3 с.л. гювеч (консерва чушки с доматен сок)
  • свинско месо (по желание)
  • 100 г сирене
  • чубрица, магданоз, девисил джоджен, черен пипер, сминдух
  • 1 бр. яйце за намазване
  • 2 с.л. олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Брашното с маята се пресява три пъти. Прибавят се яйцето, шарената сол, готварската сол, захарта, олиото, киселото мляко и 150 мл хладка вода. Замесва се меко тесто. В подходящ съд се задушава месото (ако се прави с плънка от месо) до готовност, след което се прибавя лука (задушен в олио или масло с малко сол). Добавят се чушките с доматения сок и се оставя на котлона за 10 минути. Сваля се от огъня, прибавят се подправките, натрошава се сиренето и се разбърква добре. Тестото се разделя на две части – едната да е малко по-голяма. Разстила се в тавичката, в която ще се пече, като краищата излизат навън. Изсипва се плънката и се захлупва с другата част. Краищата се прищипват внимателно. Отгоре се маже с яйце и се пече около 40 минути. Не е необходимо да втасва. Тестото почива само 15-20 минути, докато се приготвя плънката. След като се опече, се поръсва с малко вода и се покрива с кърпа, за да омекне.
Facebook Comments
loading...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *