568465116596113

Една приятелка ми каза как ги прави- толкова вкусни, а мяташ на тигана и готово

Една приятелка ми каза рецептата- мяташ на тигана, обаче вкусът е един път! Вижте как се правят банички на тиган с шунка, масло и сирене.

Необходими продукти:

200 грама кори за баница
50 грама разтопено масло
100 грама натрошено сирене
100 грама нарязана ситно шунка
2 разбити яйца

Начин на приготвяне:

В купа чукнете яйцата, разбийте ги и прибавете сиренето и шунката. Разстелете корите, намажете ги с масло и разрежете на две, така че да получите триъгълници.
Загребете с лъжица от плънката и прегънете краищата. Покрийте с втора кора, свивайки я по същия начин и пригответе останалите банички така.
В тиган загрейте масло и ги запечете от двете страни за 3-4 минути всяка. Подредете в чинийка и поднесете топли с напитка по избор или купичка кисело мляко.

 

Facebook Comments

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*