Испански крем, който стана любим на всички- евтин, но безкрайно вкусен

belady

РЕЦЕПТА

Кремът “Каталана” ще ви очарова с лесното приготвяне, малкото съставки и невероятен вкус!

Предлагаме ви рецептата за чуден испански крем Каталана. Повече от евтин и икономичен е, но можем спокойно да кажем, че е върхът на лесните и бързи десерти. Вкусът му е невероятен и неустоим.

Трябват ни шест яйца, две трети чаша захар плюс пет супени лъжици захар, един литър прясно мляко, 40 грама царевично нишесте, един лимон, една пръчка канела.

Първо трябва да си сварим млякото заедно с настърганата лимонена кора и с канелата. После си прецеждаме вече свареното мляко. Взимаме една отделна купа и в нея си разбиваме жълтъците, заедно със захарта и с царевичното нишесте.

Разбиваме ги, докато се образува пухкава и бяла смес. След това поставяме яйчената смес на котлона и бавно прибавяме в нея млякото като непрекъснато разбъркваме.

Оставяме крема да се вари на тих огън, докато хубаво се сгъсти. Да знаете, че в началото сместа ще бъде доста пенлива, но постепенно пяната ще изчезне като започне да кипи. Точно в този момент и каталана ще бъде готов.

След това си разпределяме крема в купички или в чашки и го оставяме да се охлади добре. Точно, преди да го сервираме, разтапяме пет лъжици захар в една тенджерка, но на висока температура. А после заливаме крема с апетитния и уханен карамел. Приятен апетит!