Като се чудя какво да сготвя за обяд или вечеря, винаги правя това и всички вкъщи са повече от доволни

belady

РЕЦЕПТА

Като се чудя какво да сготвя за обяд или вечеря, винаги правя това и всички вкъщи са повече от доволни

Предлагаме ви рецептата за бързи и уникални картофи с шунка и кашкавал. Много са различни от тези, които обикновено си правим във фурната и стават пет пъти по-вкусни. Опитайте ги и няма да съжалявате изобщо.

Трябват ни пет средно големи картофа, една чаша прясно мляко, шунка, кашкавал, една скилидка чесън, Маги – вълшебен вкус или подправки по избор , олио, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си обелим картофите и да ги нарежем на шайби. Шунката си я нарязваме пък на ситни кубчета. Взимаме една купа и в нея разбиваме прясното мляко и подправките.

После взимаме една тавичка, намасляваме я и в нея започваме да редим картофите. Нареждаме един ред картофи и ги поръсваме с шунка. Заливаме малко с млякото и подправките, а после и с малко настърган кашкавал.

Продължаваме пак да редим така, докато не свършат картофите и отгоре пак ги поръсваме с парченца от шунката и с останалата смес от подправките и млякото. Чесънът го нарязваме на ситно и го поръсваме също отгоре.

Пъхаме после това кулинарно изкушение във фурната, където го оставяме да се пече на температура от 180 градуса. Хубаво е фурната ни да е загрята предварително. Печем картофките за около 50 минутки.

Малко преди да са готови, ги поръсваме с останалия настърган кашкавал и ги връщаме за малко да се допекат във фурната.