За всички, които обичат мезетата- евтино и невероятно вкусно, а и знаеш какво точно има- вижте рецептата за домашен бабек

За всички, които обичат мезетата- евтино и невероятно вкусно, а и знаеш какво точно има- вижте рецептата за домашен бабек!
Рецептата е съотношение между килограми месо и подправки.
Не е нищо сложно.
Ето я и нея:
На 10 кг. телешко месо се добавят 4 кг. сланина
Подправките са както следва:
На 1 кг.месо :
5 гр. кимион
5 гр. черен пипер
26 гр. сол
20 гр. червен пипер
Приготвяне:
Смилате телешкото месо и сланината на ситно.
Омесвате месото заедно със подправките.
Трябва да месите много,за да се разпредели навсякъде от всички подправки.
Използват се готови “бабеци” (големи кръгли гайди ) ,които се пълнят с омесената кайма.
Можете да напълните гайди,които са по 1 кг. и такива малки “маденици” ,те се накисват в топла вода,за да омекнат.
За се напълнят се използва машинка.
Не трябва да остава въздух ,защото каймата побелява.
Когато се напълнят се закачат на сухо и проветриво място,за да съхнат.
Facebook Comments

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*