На този бърз сладкиш няма какво да му сбъркаш и винаги се получава! Ето и рецептата
Този бърз сладкиш е винаги на първа линия, когато искам да зарадвам домашните с нещо сладко и вкусно! Няма какво да му сбъркаш и винаги се получава! Ето и рецептата
Необходими продукти:
20 грама брашно 20 грама масло 1 и 1/2 чаена чаша кафява захар 2 чаени чаши прясно мляко 1/4 чаена лъжичка сол 3 разбити жълтъка 1 чаена лъжичка ванилова есенция 1 изпечена кора за пай за глазурата: 3 белтъка 1/4 чаена лъжичка лимонтузу 1/2 чаена чаша захар
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото, прибавете брашното и разбъркайте до хомогенност. Добавете захарта, прясното мляко и солта. Изчакайте сместа да заври, добавете жълтъците и ванилията. Сипете полученият крем в кората за пай. Разбийте белтъците със захарта и лимонтузуто и разпределете сместа с помощта на шприц върху горещата плънка. Загрейте фурната на 180 градуса, запечете за 20 минути до златист цвят, оставете да изстине и охладете десерта. Поднесете студен и се насладете.