Belady.bg

На този бърз сладкиш няма какво да му сбъркаш и винаги се получава! Ето и рецептата

/
/
/
22 Views

 

Този бърз сладкиш е винаги на първа линия, когато искам да зарадвам домашните с нещо сладко и вкусно! Няма какво да му сбъркаш и винаги се получава! Ето и рецептата

Необходими продукти:

20 грама брашно 20 грама масло 1 и 1/2 чаена чаша кафява захар 2 чаени чаши прясно мляко 1/4 чаена лъжичка сол 3 разбити жълтъка 1 чаена лъжичка ванилова есенция 1 изпечена кора за пай   за глазурата:   3 белтъка 1/4 чаена лъжичка лимонтузу 1/2 чаена чаша захар

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото, прибавете брашното и разбъркайте до хомогенност. Добавете захарта, прясното мляко и солта. Изчакайте сместа да заври, добавете жълтъците и ванилията. Сипете полученият крем в кората за пай. Разбийте белтъците със захарта и лимонтузуто и разпределете сместа с помощта на шприц върху горещата плънка. Загрейте фурната на 180 градуса, запечете за 20 минути до златист цвят, оставете да изстине и охладете десерта. Поднесете студен и се насладете.

Facebook Comments
loading...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *