Да си оближеш пръстите- шопска баница, която си струва да опитате!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 500 г кори
- 5ч.л червен пипер
- 400 г сирене или 500 г извара (за предпочитане 50/50 извара обезсолена и сирена)
- 1к.ч. олио
- трапезна чубрица
- 1 стрък праз лук
- 1/2 буркан стерилизирани домати
- Начин на приготвяне:
- Когато корите са по-сухи предварително се завиват във влажна кърпа. В купа се обърква смес от изварата/сирене, добавя се червения пипер, олиото 1с.л ,трапезната чубрица и нарязания на ситно праз лук. След което разтваряме една кора и поръсваме със забърканата смес, с лъжица поръсваме малко олио и горе долу по 1 стерилизиран домат на кора смачкан и разнесен равномерно. Завиваме баницата и оформяме в тава, след като баницата е оформена се полива с остатъка от олиото . Пече се на 180C до готовност!
Facebook Comments
loading...