568465116596113

Какво се крие зад опита за самоубийство на сестрата на Коста Цонев- бащата на сина й казал, че отива до магазина и повече не се върнал

Какво се крие зад опита за самоубийство на сестрата на Коста Цонев- бащата на сина й казал, че отива до магазина и повече не се върнал- вижте какво казва самата Теодора преди година:

„С бащата на дъщеря ми Мария сме в добри приятелски отношения. Но бащата на сина ми Дейвид потъна вдън земя. Сблъсках се с много житейски проблеми. Дълго време бях без работа и трябваше да се боря с живота сама. Успокоих се чак миналата година, когато започнах работа, а от Америка пристигна и дъщеря ми Мария, която живя там 6 години с баща си“, разказва потресаващи случки от нелекия си живот зад граница Теодора – дъщерята на Анахид Тачева и Коста Цонев. Какви ли не клюки са се носили през годините за дъщерята на Коста и Анахид – актрисата и певица Теодора.

Тя от доста време живее в Италия, където отглежда сама двете си деца. Митове се носят и за семейния живот на легендарните й родители Анахид Тачева и Коста Цонев. Някои пикантни истории и ситуации описа приживе самият актьор в мемоарната си творба, а други все още циркулират в общественото пространство само като слухове. Във всички случаи обаче този звезден тандем неведнъж е попадал във фокуса на злите езици. Сестрата на тв водещия Димитър Цонев се зарича един ден да разкаже цялата истина за звездните си родители, за отношенията с известния си брат и за трудния й живот на емигрант.

Теодора ражда дъщеря си Мария в София. На няколко месеца оставя бебето на прочутата си майка и й казва, че заминава за Италия да си търси късмета. На Ботуша в град Империя си намира работа. „Останах, защото ми предложиха подслон и храна. Хареса ми, трябваше да се грижа за възрастни хора. Обичам много възрастните хора – точно толкова, колкото и децата”, споделя красавицата. Цели две години тя се грижи за възрастни италианци. Анахид Тачева пристига при нея с внучката си Мария. Теодора не била виждала дъщеря си близо година В Империя се запознава и с бащата на бъдещия си син Дейвид. Към онзи момент той е управител на заведение. Двамата са заедно до навършване на една годинка на Дейвид, след което бащата на детето безследно изчезва. „Нали знаете приказката “Отивам да си купя цигари”. И той така каза и повече не се върна при нас“, разказва Теодора.

“Майка видя, че се движа в мътни води. Затова и заведе дъщеря ми Мария при баща си в Ню Йорк. Каза ми: “Оправи си живота, после и детето ще дойде при теб. Така осъмнах с едногодишно бебе в ръцете абсолютно сама, без да знам какво ще правя по-нататък. Но в Италия не ме оставиха сама, тук се помага много на майките. Взеха ме в центъра “Майка Тереза от Калкута”, където стоях 3 месеца. Намерих си място във фамилна къща за майки с деца – там ти дават време и възможност да си търсиш работа. Ненадейно обаче се появи възможност за работа в посолството, тъй като там беше необходим човек, който да познава територията и езика. Тук изведнъж си се почувствах на точното място.

Страшно много ми харесва, това е много стимулираща работа, защото служиш на ближния си, разрешаваш проблеми. Така, благодарение на тази работа, успях да си прибера и Мария“, разказва в потресаващата си изповед Теодора. Красивата щерка на Анахид и Коста изповяда още: „Още с раждането ми започват за мен проблемите. Аз за малко да не се родя. Пъпната ми връв е била омотана три пъти около врата ми. Голям късмет е, че съм оцеляла“, разказва Теодора. Тя признава, че в детството си вижда прочутата си майка повече по телевизията, отколкото в действителност. „Не може нито една говорителка да се сравнява с нея. Майка е породист кон, тя е от изключителна класа. Педантично дисциплинирана. Тогава не съществуваше аутокю, затова тя учеше наизуст цели „чаршафи“. Перфекционизмът заплати със здравето си. Сега има аритмия. Баща ми винаги ни казваше: “Много съжалявам за вас, че сте родени като деца на Коста Цонев, защото това име съм го изградил аз. Съответно – вие навън трябва да се държите възпитано и да бъдете безупречни, защото всички ще ви гледат под лупа”… По време на развода им бях много малка. Нямам много конкретни спомени, но без съмнение не го изживях леко. „Заради работата си майка и татко ги нямаше по 24 часа вкъщи. Много често брат ми е трябвало да остава вкъщи заради мен, да ме гледа, а е искал да излиза с приятели. Знам, че това никак не е приятно. Стартът на отношенията ни като брат и сестра не беше от най-добрите. Но в момента няма напрежение между нас, всичко е о`кей. Пазя добри спомени за татко. Най-интересната случка беше по време на земетресението през 1975 г. Той беше на коктейл, а майка на работа в телевизионната кула. По телевизията течеше „Родена от революцията“. Митко се беше излегнал на дивана и гледаше с интерес. Аз бях в кревата си и също гледах. Леглото ми беше двуетажно, аз – на второто ниво. По едно време креватът се разтресе със страшна сила. Започнах да викам: „Фейдгин ми тресе леглото! Помоооощ!“. А Митко: „Абе, какъв ти Фейдгин – това си е най-обикновено земетресение!“. Брат ми не се помръдваше от дивана. Аз веднага си облякох кожухчето и ботушките, за да слезем в двора, който вече беше пълен с хора. Митко ме изгледа от главата до петите.

„Къде си тръгнала? Я се връщай в леглото! Никъде няма да ходим!“, скастри ме. И продължи да си гледа телевизия“, разказва сестрата на Димитър Цонев. „Най-щури ca трите ми месеца в Ню Йорк За мен те са равни на 30 години. През първите години зад граница носталгията по България беше много силна. След това с времето постепенно се поуталожи. Обичам България, но тя винаги ми е била прекалено тясна. Към Италия се чувствам силно привързана. Все още обичам секса, цигарите, виното и хубавата музика“, разкрива душата си Теодора Цонева. Това лято тя изнесе концерт на живо в най-известния римски джаз локал – “Александър плац”. В него всеки месец ще има и свое шоу. Така след 25 години живот в Италия, тя сбъдна мечтата си – да се посвети на джаз музиката.

Facebook Comments

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*