Belady.bg

Вижте на коя БГ мутра е бил личен готвач шеф Петров, и то не в дома му, а в затвора

/
/
/
13 Views

Вижте на коя БГ мутра е бил личен готвач шеф Петров, и то не в дома му, а в затвора- на него дължи кулинарната империя, която създаде

Егоцентричният топкулинар Борис Петров, който вече повече от месец докарва до лудост съквартирантите си в къщата на „ВИП Брадър”, крие доста пикантен период от професионалната си биография. В продължение на цели 11 месеца майсторът на черпака е бил личен готвач на сочения за наркобос №1 в България Златомир Иванов – Баретата. При това шеф Петров е готвил на Златко не в дома му, а… в Централния софийски затвор.

Легендарният боец от ъндърграунда беше арестуван през февруари 2009-а година за създаване и ръководене на организирана престъпна група за разпространение на наркотици. След като му щракват белезниците, Златко Баретата е обхванат от параноя, че в затвора може да го достигне дългата ръка на конкурентите му, начело с непримиримия Димитър Вучев – Демби. Иванов се страхува да не бъде отровен и яде само от заведения за бързо хранене, които му доставят храна в затвора. След месец обаче така се отвращава от мазните хамбургери и пици, че не ще да ги погледне. Близкият авер на Златко – Боби Секулов му предлага да си наеме готвач. И споменава името точно на шеф Петров, който по това време ръководи кухнята в любимия на гангстера средиземноморски ресторант „Те Киеро”.

След кратко колебание Борис Петров се съгласява да приготвя два пъти на ден тристепенно меню за Златомир Иванов – на обяд и на вечеря, тъй като опандизеният закусвал само с плодове. Злите езици в гилдията до днес шушукат, че хонорарът на кулинаря е бил космически и поне 2-3 пъти е надхвърлял месечната му заплата на главен готвач от порядъка на 5000 лева.

Близо година – до януари 2010-а, когато Златко е пуснат под домашен арест, шеф Петров чинно се грижи за прехраната му всеки ден. Баретата е във възторг от уменията на Борис и макар никога да не го е срещал, му изпраща скъпи подаръци с повод и без повод – от комплект позлатени ножове, до химикалка за близо 2 бона.

Колеги на готвача шушукат, че донякъде и благодарение на щедростта на Златко той успява да сложи настрана достатъчно пари, за да открие собствен ресторант и да постави началото на кулинарната империя „Сикрет гардън”, „Сикрет форест” и „Сикрет бай шеф Петров”.

Златомир Иванов пък останал почитател на уменията на майстора и често си поръчвал храна от него и след като се прибрал у дома, пише “Таблоид”.

Facebook Comments
loading...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *