568465116596113

100 Кила пусна гореща новина- бил в 10 клас и учи във вечерно

Рапърът 100 Кила вече е в 10-и клас и много се гордее с това.

32-годишният Явор Янакиев ходи на вечерно училище в столицата и активно взима изпитите си. Купил си е много учебници и се подготвя сериозно за шестте учебни модула, които му предстоят през февруари следващата година. Когато му е било времето, е учил в Професионална гимназия по електротехника и строителство в Търговище и завършва 8 клас. След това сменил 12 училища до 10-и клас. През това време работел различни професии, за да помогне в издръжката на семейството си, като най-често е бил продавач, писа „Шоу“.

Едва сега успява да се завърне в училище и да завърши 10 клас. „Точно сега мисля, че трябва да направя това, защото то по никакъв начин не може да ми донесе плюсове в професионално отношение, но ми носи лично удовлетворение. Винаги има време да се образоваш, да завършиш. Имам амбиция да завърша не само средно, но после и висше образование – искам да уча за продуцент в чужбина“, споделя той. И признава, че някои от уроците не са никак лесни, но пък трудното се компенсира с много желание и пак се научава рано или късно.

„Сега ще бъда в 10-и клас във вечерната гимназия на улица „Дунав“ в София. Много приятен екип ме посрещна. Задочна форма съм, взимам само изпитите. Например по български език и литература – чета от Сервантес до Яворов. Уча и немски език, защото бъдещите ми планове са свързани с обучение в Германия“, отсича рапърът.

Facebook Comments

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*