Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Belady.bg

На 35 тя беше безнадеждно болна от туберколоза- вижте как Лидия Ковачева успя да доживее до 88 години

/
/
/
75 Views

Безнадеждно болна от туберкулоза на 35 години, Лидия Ковачева доживява 88 с лечебен глад

Със своята лична съдба Лидия Ковачева (1914-2002) доказа, че храната може да бъде лекарство, ако в нея преобладават плодове, зеленчуци, ядки, варива, мед, билкови отвари…
Минават години от нейната смърт, но системата ѝ не отмира, а се преоткрива от все повече и повече хора. И все повече се потвърждава научно. Така малка България дава колосален принос в здравеопазването на човечеството – коментира в. „Уикенд“.

Художник по професия, след 30-годишна възраст се разболява от туберкулоза и развива усложнения. Когато ев последен стадий, класическата медицина ѝ дава не повече от три месеца живот. Вземайки здравето в свои ръце и ум, Лидия Ковачева научава за лечебния глад и метода на руския професор Юрий Николаев. Рускиня по майка, прочита достъпната литература и започва да експериментира върху себе си. Не се храни с дни, пие само вода… С лутания и грешки тя успява да гладува няколко пъти за една година. Две години не хапва нищо от животински произход, после включва в диетата си малко мляко, сирене, яйца, но месо не близва близо половин век, до кончината си.

И резултатите са изненадващи за лекарите, които са я отписали. За седмици температурата спада, за година туберкулозата си отива, след още година и от цирозата няма следа. Тя не пропагандира вегетарианството, но смята, че човек по природа не е месояден. Лидия Ковачева препоръчва плодове, чайове и бульони.
Като народна лечителка Лидия Ковачева е лекувала и е помагала на много хора, но никога не е вземала пари.

Facebook Comments
loading...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *