Ноктите издават болестите, от които страдате- вижте как да откриете проблеми с щитовидната жлеза, сърдечни болежки и още

belady

ЗДРАВЕ

Вашите нокти могат да бъдат предупреждение за някои сериозни здравословни проблеми. Цвят, нередности, петна, дебелината на ноктите, напукани нокти – всички тези явления могат да бъдат предупреждение към някои вътрешни здравословни проблеми.

Мастилени нокти: Здравите нокти трябва да са розови и бели с бял полумесец в основата на нокътя. Зелени нокти са признак на бактериална инфекция. Червени ивици върху ноктите са признак на инфекция на сърдечна клапа. Синкави нокти показват, че ви липсва кислород в кръвта.

Безцветни нокти са знак за липса на витамини. Белите ноктите ви предупреждават, че може да имате проблеми с черния дроб. Тъмни петна по горната част на ноктите са признак на стареене и е възможна сърдечна недостатъчност.

Удебелен нокът: Дебели нокти не са нормални, не физически. Ако ноктите са много дебели може да бъде свързано с проблеми с белите дробове. Дебели нокти с хребети могат да посочат, гъбична инфекция, разцепени нокти, напукани по средата, може да означават проблеми с щитовидната жлеза и псориазис.

Необичайно дебели нокти може да са резултат от лоша циркулация.

Напукани нокти: Разглеждане на нокътя и честото напукване е резултат от липса на фолиева киселина, витамин С и протеин. Псориазисът в 10 процента от случаите започва от ноктите, ако ноктите ви се чупят и основата има петна – бели. Разделяне на ноктите, може да бъде свързано с хронично недохранване. Форма на лъжица на ноктите: Ако ноктите ви са извити навън и образуват форма, която напомня на лъжица и са тънки, това може да е признак на недостиг на желязо, или прекалено много желязо, или сърдечно-съдови заболявания.

Бразди по ноктите: Тези неприятни явления могат да показват псориазис, или автоимунно заболяване.