Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Belady.bg

Мощна индийска смес изпарява болката в ставите, а от подаграта остава само споменът за нея

/
/
/
147 Views

Подагра – това е метаболитно нарушение, което може да доведе до възпаление на ставите, подуване и скованост
При подагра в по-тежки случаи се усеща ужасна болка, която се развива само за няколко часа.

Подагра се получава и заради претоварването на организма с пикочна киселина. Основната причина за претоварване с пикочна киселина е неефективното отстраняване на отпадъците от нашето тяло или прекомерно бързото трупане на токсини. Тази киселина обикновено се създава в процес на разграждане на пурини. Пурините са химикали, които се срещат естествено в човешкото тяло. Освен това пурините могат да бъдат открити и в някои храни.

Когато бъбреците не са в състояние да елиминират пикочната киселина от човешкото тяло, кристалните образувания се оформят и депозират около ставите. Според експертите, най-честите симптоми при подагра са: внезапна болка в ставите, затопляне, деформация, болезненост при допир и зачервяване на ставите.

Има много начини чрез който пикочната киселина може да бъде отстранена от тялото и това да подобри здравето ви.

Ето какво трябва да направите – на първо място, трябва да промените вашата диета! Яжте повече пресни плодове и зеленчуци, постно месо, морски дарове и непреработени храни. Освен това трябва да се намали консумацията на преработени захари, като например високо фруктозен царевичен сироп, храни с високо съдържание на наситени мазнини и алкохол. Пийте много вода! Водата поддържа тялото ни хидратирано и това помага в процеса на детоксикация.

Но нека се върнем към нашия домашен лек! В тази статия ние ще ви покажем как да го направите. Преди това една забележка: този домашен лек е много просто и лесно да се направи. Ползвайте само пресни продукти и не заменяйте джинджифила с прахообразен.

Необходими продукти:

1 ананас
1 чаша сок от череши
1 до 2 супени лъжици куркума на прах
3 до 4 супени лъжици настърган джинджифил
Мед (за подслаждане)

Приготвяне:

Ананасът се обелва, нарязва се на парчета и се пасира. Добавят се и другите продукти и отново се пасира.

Така получената смес се съхранява в хладилник, пише lekuva.net. Пие се по една чашка от кафе преди хранене. Колкото по-често го правите, толкова по-добри резултати ще имате. Този домашен лек за подагра може да се използва в България само по време на черешовия сезон. Така че тогава може да го пиете на воля.

Facebook Comments
loading...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *