Бижута

История на минимализма в сребърните бижута

Минимализмът не е просто форма на изкуство, а цял свят, в който съдържанието надделява над формата. Този стил помага да се намери истинската красота на жената, която понякога е скрита зад ярки накити и метри разкошни дрехи. И тъй като да се покаже цялата изтънченост на женската природа е невъзможно с един семпъл тоалет, важно е да изберете правилните аксесоари, които придават истинския лик на една дама и нейните предпочитания. Е, в този случай скромните сребърни бижута от нашия сайт BeLady би трябвало да помогнат.

Нека започнем от самото начало

Неясното начало на минимализма в бижутата датира от 20-те години на миналия век. Тогава значителен принос прави асоциацията на холандските художници, наречена „Стил” (1917). Ключовата идея на общността относно минимализма е ясна – структура на творчеството, неговата практичност и функционалност. 

Стилът започва да се развива през 60-те години на 20-ти век. Вълната от поп арт, ярки цветове, и други колоритни елементи губи предишната си популярност. Дизайнерите и моделиерите почувстваха този упадък и се насочиха към напълно различен, различен дизайн.

Магазините за бижута в САЩ първи се обърнаха към минимализма. По-късно очарованието на Франция от простотата в дизайнерските решения беше въведено от известния Пиер Карден.  

Основният революционен момент в ювелирния свят бяха бижутата на американския дизайнер Рой Халстън Фровик. Рой умело комбинира V-образни деколтета със сребърни или златни накити с формата на буквата Y. Тази комбинация осигурява визуално разширяване на силуетите на жените, правейки ги по-стройни и високи.

Така бижутата в стила на минимализма уверено навлизат в модната индустрия в края на 20-ти век, а именно през 80-те години. Важно условие на минималистичните бижута е хармонията с женското тяло.

Минимализъм на сребърните бижута днес

От появата на този стил до днес много се е променило: гледките, формите, материалите и предпочитанията. Останало е само едно – концепцията и принципите.

Минималистичните сребърни бижута са приказна смесица от простотата и лукса, която е присъща на скъпоценните камъни и благородните метали. Те са практични, универсални и невероятно красиви.

Любовта към геометрията, линиите и естествените мотиви е запазила силата си и все още вдъхновява компаниите (а също и ювелирите на BeLady ) да създават нови модели. Минимализмът в гардероба (и още повече в кутията с аксесоари) не привлича твърде много внимание, но успешно показва уникално чувство за стил на дамата.

Би било прекрасно ако намерите вътрешна хармония в себе си и да я покажете с помощта на умело подбрани минималистични бижута. И специализираният екип на BeLady ще ви помогне в това ваше начинание. С безгранична любов към истинската красота.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *