Бижута

Как да почистите своите сребърни прибори?

Ако сте горд собственик на сребърни прибори – приемете поздравления от екипа на BeLady! В крайна сметка, всеки знае, че наличието на такива прибори в къщата се счита не само за символ на статус, просперитет и благополучие. Но също така представлява и знак за добър вкус, грижа за собственото ви самочувствие и за здравето на вашите близки. Известно е, че сребърните прибори са известни със своите антисептични свойства, които предотвратяват навлизането на бактерии в човешкото тяло по време на хранене. Не е проблем да купите сребърни вилици и лъжици; въпросите може да се появят с течение на времето, когато откриете тъмни петна или плака върху тях. Това не е причина за паника, не трябва да предполагате, че сте закупили некачествени или дефектни артикули – окисляването на метала е напълно естествен процес, който служи като сигнал, че е време да го почистите! 

Как да почистите сребърните си прибори? Разбира се, можете да се обърнете към вашите съседи, колеги от работата, приятели, близки и далечни роднини, но не би ли било по-добре веднага да се вслушате в мнението на професионалистите от BeLady?! Всъщност среброто се почиства по различни методи – от най-стандартните до най-лудите. Информация за това как да премахнете потъмняването с помощта на популярни методи (с използване на амоняк, лимонена киселина, сода-сол и водороден прекис) може да се намери във всезнаещия Интернет. Екипът на BeLady ви кани да бъдете оригинални! 

Избрахме за вас ТОП 3 доказани, ефективни, абсолютно безопасни и в същото време най-необичайните методи за справяне с потъмняването на среброто:

  1. Добре познатата Кока-Кола: за да се върнат блясъкът и сиянието на сребърните изделия, ще бъде достатъчно да ги потопите в газираната течност за 5 минути.
  2. Кой би могъл да си помисли, че за чистене на сребърни прибори може да използва дамска козметика? По-точно пудра и червило. Малките частици прах на пудрата са отличен материал за полиране (просто поставете малко пудра върху кърпа и почистете сребърните продукти, докато плаката изчезне, след което ги измийте.) С помощта на помадата можете да придадете блясък на изделията – нанасяте я с помощта на четка за зъби и я търкате по повърхността на приборите.
  3. И накрая ние от BeLady искаме да представим на вашето внимание кора от банан. Поставяте я в блендер и добавяте съвсем малко вода. Мелите с блендера докато се получи еднородна маса. Поставяте малко от смляната бананова кора върху парче мек плат. Търкате с нея сребърните прибори и посуда, докато изчезнат всички тъмни петна и окисления. След това полирате с обикновена чиста кърпа докато среброто блесне и засияе.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *