Бижута

Как да се грижите за сребърните прибори?

Ако имате сребърни прибори в дома си, не забравяйте да ги съхранявате в специален контейнер. Всички сребърни прибори имат гладка, лъскава повърхност. Една мека подложка на дъното на контейнера за съхранение ще помогне за предотвратяването на грозни драскотини. Също така е важно да изсушите добре или да избършете сребърните си прибори, след като са били измити. Поставят се в кутията за съхранение чисти и сухи. Ако забележите, че среброто е покрито с леко тъмно покритие, почистете го внимателно с обикновена сода за хляб (по този начин можете да почистите всякакви ювелирни изделия или бижута от сребро).

Компаниите за производство на сребърни изделия (и екипът на BeLady ) препоръчват използването на специални почистващи препарати за премахване на плака и петна от сребърните прибори. За да могат сребърните предмети да издържат по-дълго, трябва да се избягват механични повреди и деформации. Не огъвайте и не усуквайте вилиците и лъжиците. Специално защитно покритие се нанася върху среброто по време на производството, и от такива въздействия то може да се повреди. Препоръчително е да се измива в топла вода, без използване на агресивни химикали – по същите причини, за да не се увреди тънкото защитно покритие. Ако то се нарани, продуктите ще загубят своя блясък и благороден оттенък.

Днес можете да закупите и сребърни прибори, които са украсени с емайл по време на производството. Грижата за такива сребърни съдове трябва да бъде особено внимателна, не са разрешени абразивни вещества, за почистване трябва да се използват само специални препарати и меки кърпи. Сребърните продукти не се почистват с четки, не се използват метални гъби и кълчища за отстраняване на замърсявания.

Ние от BeLady категорично ви съветваме да не допускате нагряване на сребърни предмети до температури по-високи от 100 градуса.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *