Бижута

Минимализъм при сребърните бижута: впечатлете със семплост

Много хора са свикнали с факта, че аксесоарите трябва да се открояват на фона на общия имидж и затова създават ярки контрастни комбинации. Заслужава да се отбележи обаче, че за 2015 г. (невероятната церемония по връчването на Оскарите, а след това – за колоритния фестивал Coachella) опитните дизайнери и истинските модни фенове обърнаха внимание на  тенденция, която е ръководена от простотата, сбитостта и скромността. 

Минимализмът в бизнеса със сребърни бижута шумно декларира съществуването си в средата на 2015 г. и сега бързо набира скорост. Минималистичните накити запълниха значителна част от пазара и спечелиха сърцата на стилните дами (а също и на екипа на BeLady).

Каква е причината за такъв успех и особеностите на това модно течение? Ние от BeLady ще бъдем радостни да споделим своите професионални познания с вас.

Символиката на тенденциите

Нека започнем с дешифрирането на самата концепция за „минимализъм“ – стил в дизайна, който притежава кратка, проста, точна и ясна композиция. За разлика от класиката, минималистите изоставят великолепието и прищявката, използвайки малки обеми, геометрични форми и меки цветове. 

В този случай съдържанието надделява над формата. Тънките и крехко изглеждащи сребърни бижута не само радват окото, но и допринасят за вътрешния баланс. Гледайки украшенията не само външно, но и в дълбочина, е възможно да се забележи, че върху тялото на жената накитите изглеждат сякаш стават част от нея и нейния вътрешен свят. Благодарение на минималистичните накити, дамите могат да изразят своето мнение, публична позиция, или просто да подчертаят собствените си предпочитания.

Предимно силни и уверени жени могат да използват правилно минимализма на сребърните  бижута. Семплите украшения ще украсят една дама, само ако тя познава добре своето тяло, личните си желания и уникалните си преимущества. 

Принципи на ювелирния минимализъм

Според нас от BeLady за да разберете цялата красота на „простите“ бижута, трябва да се запознаете с тяхната природа. Този стил има свои собствени принципи, които съответстват на модата и вероятно ще бъдат актуални и в бъдеще. Нека да разкрием картите:

Богатството на простотата. Както вече споменахме, минималистичните сребърни накити подчертават красивите черти на дамата само в случай на пълна вътрешна и външна хармония. Стилът се различава по своята универсалност на възприятието, освен това в повечето случаи тази тенденция трябва да се разраства и да бъде приета с абсолютна сериозност.

Ние от BeLady ви препоръчваме не количеството, а качеството. Самото наименование ви подсказва, че наличието на видими елементи е сведено до минимум. Вместо това идва естетиката на линиите, елегантността на извивките и нежността на палитрата от цветове.

Мобилност. Да, това е много важно за една модерна жена, която трябва да има време навсякъде за да изглежда добре. Сребърните бижута на този стил ви предлагат практичност, в края на краищата те могат да бъдат незаменими спътници по време на светските срещи и в ежедневните пазарувания.  

Монохром. Важно правило на минимализма е не само бижутата, но и техните очертания да бъдат в основните цветове (бяло, черно, сиво). Дизайнерите обаче малко по малко нарушават това правило, като по този начин радват и почитателите на ярките разцветки. Гладки материали и нови производствени технологии. Тук намират своето място сребро, мед, емайл и керамика.

В минимализма има много повече тайни и интимности, отколкото в забележимите и изразителни детайли. Необходимо е само да погледнете малко навътре в себе си и да разрешите на своята фантазия да се гмурне в това мистериозно езеро на простота и красота. Ако не вярвате на нас от BeLady, тогава чуйте мнението на един от най-добрите художници в нашия свят Леонардо да Винчи: „Простотата е най-трудна“. В крайна сметка само истинският майстор може да види тези истински чувства и мисли в простотатата на сребърните бижута.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *