Бижута

На кой пръст да носите сребърния пръстен и какво той може да разкрие за вашата личност

Носенето на бижута върху различни части от тялото може да разкрие много тайни и мистерии. Възможно е стойността на някои накити да намалее с времето. Но сребърните пръстени са запазили значението си и днес. Едно малко бижу може да разкаже много за вашия социален статус. Кой пръстен на кой пръст да се носи и какво означава това? Продуктите от благородни метали са създадени не само за да доставят естетическо удоволствие. Те могат да бъдат отражение на вашата житейска позиция, характер и индивидуални характеристики.

Малка сребърна магия

От незапомнени времена накитите са отличавали селяните и работниците от благородниците. Те са можели да покажат кой човек към кой род принадлежи. На сребърните пръстени се приписват на магически свойства от векове. Дори се е считало, че бижутата могат да активират способности свързани с магията.

За някои накити се смята, че могат да причинят заболяване. И за да се отървете от тях, просто престанете да носите определени бижута. Специалисти по хиромантия, астрология и психология твърдят, че начинът, по който човек носи пръстени, може да повлияе върху неговата съдба, здраве и темперамент.

Сребърните украшения, в зависимост от това къде са поставени, имат специално значение. На кои пръсти можете да носите пръстени? За да отговорим на този въпрос, ние от BeLady  ви предлагаме да разгледаме всеки пръст поотделно.

Езикът на пръстените от античността

Древният език на сребърните пръстени е просъществувал до 20 век. Според него сребърните украшения ни казват следното:

  • Накити на кутрето са се носили от свободни мъже, които не са желаели да създадат брачна връзка;
  • Украшенията на безименния пръст са били свидетелство за любов. Те са означавали, че човекът, който ги носи е обвързан, има съпруга, или респективно ако е жена е омъжена.
  • Сребърен пръстен върху средния пръст е означавал опит в любовните отношение. Обозначавал е прелъстител.
  • Ако определен мъж е носил бижу върху показалеца, това е било знак, че е търсил спътница в живота. 

Според вярванията на нашите предци всеки пръст е отговарял за определена черта от характера на човека. Палецът е адекватен за самоутвърждаването, показалецът за силата на волята, средният за самочувствието, безименният пръст за чувствеността, а кутрето за естетическото възприемане на света.

Палец

Сребърен пръстен върху палеца носят настойчиви, целенасочени, емоционални и енергични личности. Този пръст е покровителстван от планетата Марс. Хората носещи украшения на него, често са упорити и ако сгрешат не желаят да признаят вината си. Счита се, че сребърен пръстен на палеца притъпява чувствата и позволява да се запази хладнокръвие. 

Според психолозите накит върху големия пръст помага при самоутвърждаването. Гърците вярвали, че голяма част от силата на тялото се съдържа в палеца. Ето защо съвременните експерти смятат, че накити върху този пръст благоприятстват да постигнете сексуален успех.

На фалангите можете да носите най-различни модели. Мъжете често избират екземпляри с гладка повърхност. Нежният пол носи елегантни бижута с гравюри и украса. И изящните, тънки модели, и масивните сребърни пръстени изглеждат много добре. На нашият сайт BeLady  можете да откриете голямо разнообразие от всички тях.

Показалец

Блестящите накити на нечий показалец веднага привличат внимание. В миналото върху това почетно място хората са носили бижута с герба на някой средновековен орден или със символа на определена фамилия. Смята се, че влияние и защита върху показалеца оказва планетата Юпитер. Вярва се, че чертите от характера, свързани с този пръст са: сила на волята, амбиция, лидерски качества, високи духовни ценности. В Израел омъжените жени носят брачните си халки на показалеца. Но не може да се каже, че абсолютно всички спазват тази традиция.

Да носят сребърни накити върху показалеца е избор на разумни, сериозни и спокойни хора. Ако мислите, че притежавате тези качества, ние от BeLady  предлагаме да носите украшението на дясната си ръка. Според хиромантите това ще подхрани и засили линиите на дланта ви. Пръстенът на левия показалец говори за нарцисизъм и според някои вярвания е възможно да причини възпаление.

Среден пръст

Планетата Сатурн покровителства средния пръст. Хората, които носят сребърни бижута върху него, имат умението да убеждават, притежават чувство за хумор, и искат най-доброто за себе си. Какви пръстени да поставите на вашия среден пръст? По-добре е да носите бижута, които се предават в рода ви. Те ще ви предпазват от негативни емоции и ще ви осигурят подкрепата на вашите предци

Ние от BeLady  препоръчваме върху средния пръст да носите сребърни украшения. Подобни накити се превръщат в талисмани. Смята се, че златото носено върху този пръст блокира потока от привлекателност и така дадена жена може да стане по-малко интересна за другия пол.

Безименен пръст

На кой пръст се носи брачната халка? На безименния. Той е място за сватбен атрибут. Слънцето е негов символ и защитава този пръст. Традицията да се носят сватбени аксесоари на безименните пръсти на ръцете произхожда от древен Египет. Хората вярвали, че там се намира източникът на артерията на любовта, която води директно към сърцето. Но на безименните пръсти можете да носите не само брачни халки.

Сребърни украшения на това място говорят за елегантност, любов към изкуството и всичко красиво. Накит върху безименния пръст осигурява прилив на творческа енергия и вдъхновение. Бижута поставени като знак именно там често се използват от художници, писатели и музиканти. Амулетите и талисманите се носят на безименните пръсти.

Дамите, които знаят на къде точно да носят сватбен пръстен, по-добре  да оставят това място на ръката само за него. Говори се, че в противен случай семейният живот на жената ще бъде нещастен. Възможно е обаче това да е просто суеверие. Да носите или не украшение върху безименния пръст зависи само от вас.

На кой пръст женените хора носят пръстен – ние вече знаем, но на коя ръка? Всичко зависи от вярата. В православните страни – на дясната ръка, а в католическите – на лявата. В Америка традициите на различните религии се преплитат. Пръстенът на десния безименен пръст означава годеж. А след брака бижутата се носят на лявата ръка.

Сребърни пръстени на малкия пръст

От незапомнени времена търговците и занаятчиите носели бижута на кутретата. Днес този метод е чудесен вариант да изразите позицията си, каквато и да е тя. Меркурий защитава кутрето. Планетата помага за подобряване на мисленето, комуникативните умения, ловкостта. Психолозите и астролозите вярват, че хората със силна воля и силен дух носят бижута на малките си пръсти. Но значението на даден накит или аксесоар се определя от неговия носител.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *