568465116596113

РЕЦЕПТА

Тази торта няма аналог- редиш, разбиваш и оставяш в хладилника, а после не можеш да спреш да хапваш

Днес сме ви приготвили вкусна торта , с която може да изненадате близките си. За нея не трябва да бъркате и месите тесто от вечерта, а после през 5 минути да тичате до фурната и да проверите дали е изпечено. Просто подредете пластове от бисквитите и вкусния крем , оставете в хладилника да стегне, а през това време изпийте чаша ...

Read More »
  • tweet

Ако си мислите, че соковете се правят трудно, то вижте тази рецепта за нектар от кайсии- гарантираме ви, че ще пробвате

Когато става въпрос за зимнина, всички започваме да си представяме едно непрестанно чистене, бъркане, варене. Сякаш цялата кухня се превръща в бойно поле. С рецептите, които ви предлагаме обаче, искаме да ви убедим, че мазето може да се напълни с домашни консерви и сокове без излишно суетене около печката. Ето защо, днес ви предлагаме един приятен сок от кайсии, с ...

Read More »
  • tweet

Вижте как да си направите подправка за куп ястия- чеснов чипс

Азиатска подправка, която идеално се вписва в българската кухня. Пикантна и ароматна, тя е незаменим помощник за всяка домакиня. Чеснов чипс Продукти:  200г обелени чеснови скилидки олио за пържене Начин на приготвяне:  Нарежете скилидките чесън на тънки парчета (трябва да бъдат горе-долу еднакви по големина). Разстелете ги върху хартия. Оставете да престоят 3-4 часа, за да поизсъхнат. В тиган сгорещете ...

Read More »
  • tweet

Ето как се прави класическа царска туршия- хрупкава и свежа

Какво е зимата без туршия на масата?! За гости, за посрещане на празник или просто за разнообразие- хрупкавите зеленчуци са любими на всеки. Днес ви представяме рецептата за класическа царска туршия! За един буркан 800мл Продукти: 1 супена лъжица сол 2 супена лъжица захар 60-70 мл оцет 1 чаена лъжичка олио 5 зърна черен пипер 1 дафинов лист 3 скилидки ...

Read More »
  • tweet

Туршия-сарми- от баба ми я знам, но преди година я направих- да си оближеш пръстите

  Вземаме зелки, накъсваме листата им и ри оставяме да престоят така 5-6 дни, за да позавехнат и омекнат, или ги потапяме във вряща вола. Нарязваме  патладжани  на дълго, посоляваме ги и ги оставяме 1 час да им изтече горчивият сок. После изпържваме леко в олио. Почистваме от семето пиперки и също ги изпържваме леко. Изчиства­ме моркови и целина и ги нарязваме ...

Read More »
  • tweet

Тази салата от чушки я научих от приятелка- зимата само отварям буркана и слагам на масата

  С тази салата от чушки посрещам гости и винаги имам вкусотия за мезе. Прави се лесно и бързо, а вкусът е неповторим! ПРОДУКТИ 10 кг средни сурови червени чушки/пиперки (около 100 броя), 10 средно големи моркова, 4-5 глави чесън (обелени скилидки), 100 г сол, 150 г захар, 350 мл олио, 200 мл оцет, голяма връзка магданоз НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ ...

Read More »
  • tweet

Лесна рецепта за традиционно българско домашно кьопоолу

Време е за подготвяне на зимнина. Дори и да не сте почитател на блъскане на мазета с купища буркани, ви предлагаме да пробвате рецепта за домашно кьопоолу. То е  вкусно мезе и незаменима гарнитура. Необходими Съставки патладжани – 1 кг червени чушки – 1/2 кг капия  домати- 2 големи чесън – 4 – 5 скилидки олио – 2 с.л. оцет – 2 с.л. ябълков ...

Read More »
  • tweet

Вече забравих за играчката с кисело зеле- слагам в буркани и това е

Днес ви предлагаме рецепта за мигновено кисело зеле в буркани, за което не са нужни постоянна грижа, бъркане, протакане. Миризмата няма да се носи из цялата къща, а същевременно ще имате чудно зеле в буркани, което подчертаваме става най- вече за готвене. Вижте и самата рецепта: Продукти прясно зеле сол По желание – домати; моркови; магданоз, целина; чушки; Приготвяне Зелето ...

Read More »
  • tweet

Вече не правя компоти- открих тайната и цяла зима си имаме сочни праскови

Днес много домакини се отказват от консервирането, което отнема много време и усилия, в полза на замразяване на плодове и зеленчуци . Вземете, например, прасковите . Обикновено ги варим на компот, сладко или конфитюр. Но има и много по-прост начин, с който да запазим всичките им витамини ! как да замразим праскови Ако замразим прасковите, имаме възможността да приготвим творчески ...

Read More »
  • tweet

Тази апетитка става лесно- няма лято, което да съм пропуснала да я направя

Любима ни е- какво е неделното барбекю без малко пикантна апетитка или пък пицата без нейния лютив вкус?! Прави се лесно и вкусът е неповторим! Апетитка- рецепта Необходими продукти 3 кг червени чушки 3 кг домати 1 кг чорбаджийски чушки 3 глави чесън 1 връзка магданоз 1-2 бр. люти чушки За маринатата: 1 ч.ч. олио 1 ч.ч. захар 1/2 ч.ч. ...

Read More »
  • tweet