568465116596113

РЕЦЕПТА

Мога да го правя всеки ден- толкова е лесно, а вкусът е неустоим

Бързо, лесно, вкусно- този тутманик ще ви стане любим! Продукти: 200 гр. сирене 350 гр. брашно 170 гр. масло 1 яйце 1 жълтък 1/4 ч.л. сол 1/2 ч.л. захар 200 мл прясно мляко 1,5 ч.л. суха мая Приготвяне: Разтворете в топлото мляко захарта и сухата мая. Добавете яйцето, солта, 50 гр. меко масло, пресятото брашно. Замесете тесто. Сложете тестото на ...

Read More »
  • tweet

Такава вкусотия, че поисках рецептата- сега я казвам на всички

Патладжан или както го наричан още “ син домат ” би могъл да се закупи кажи речи целогодишно. Възползвайте се още малко от сезона на патладжана и пригответе този вкусен обяд или пък вечеря. Невероятен вкус и неустоимо удоволствие за всички на масата. За приготвянето на тази уникална рецепта са ви нужни следните продукти: . 4 броя патладжан . 400 ...

Read More »
  • tweet

Тази рецепта за пилешко със зеленчуци в сладко-кисел сос обира овациите винаги- сякаш хапваш в китайски ресторант

Пилешко със зеленчуци в сладко-кисел сос Необходими продукти : Един пакет пилешки гърди, 1 морков, 1 глава кромид лук, 2 скилидки чесън, 1 червена и 1 зелена чушка, 1 малка тиквичка, 1 с.л. мед, 2 с. л. соев сос, 1/2 лимон, 1 с.л. брашно, 2 с.л. олио, 1/2 ч.л. черен пипер и куркума, сол и черен пипер на вкус Начин ...

Read More »
  • tweet

Разбиваш 5 минути и пъхаш във фурната- така се надува, че изскача от формата

Смесваш, разбиваш 5 минути и пъхаш във фурната! Така се надува, че ще изскочи от формата, а на вкус е божествено пухкав! Сладкишите  с кисело мляко  – любими са на много домакини, които знаят как да ги приготвят. Не само вкусни, но и бързи. Днес ви предлагаме само с чаша кисело мляко да приготвите чудно пухкаво  кексче със стафиди , без да ...

Read More »
  • tweet

Тази торта няма аналог- редиш, разбиваш и оставяш в хладилника, а после не можеш да спреш да хапваш

Днес сме ви приготвили вкусна торта , с която може да изненадате близките си. За нея не трябва да бъркате и месите тесто от вечерта, а после през 5 минути да тичате до фурната и да проверите дали е изпечено. Просто подредете пластове от бисквитите и вкусния крем , оставете в хладилника да стегне, а през това време изпийте чаша ...

Read More »
  • tweet

Ако си мислите, че соковете се правят трудно, то вижте тази рецепта за нектар от кайсии- гарантираме ви, че ще пробвате

Когато става въпрос за зимнина, всички започваме да си представяме едно непрестанно чистене, бъркане, варене. Сякаш цялата кухня се превръща в бойно поле. С рецептите, които ви предлагаме обаче, искаме да ви убедим, че мазето може да се напълни с домашни консерви и сокове без излишно суетене около печката. Ето защо, днес ви предлагаме един приятен сок от кайсии, с ...

Read More »
  • tweet

Вижте как да си направите подправка за куп ястия- чеснов чипс

Азиатска подправка, която идеално се вписва в българската кухня. Пикантна и ароматна, тя е незаменим помощник за всяка домакиня. Чеснов чипс Продукти:  200г обелени чеснови скилидки олио за пържене Начин на приготвяне:  Нарежете скилидките чесън на тънки парчета (трябва да бъдат горе-долу еднакви по големина). Разстелете ги върху хартия. Оставете да престоят 3-4 часа, за да поизсъхнат. В тиган сгорещете ...

Read More »
  • tweet

Ето как се прави класическа царска туршия- хрупкава и свежа

Какво е зимата без туршия на масата?! За гости, за посрещане на празник или просто за разнообразие- хрупкавите зеленчуци са любими на всеки. Днес ви представяме рецептата за класическа царска туршия! За един буркан 800мл Продукти: 1 супена лъжица сол 2 супена лъжица захар 60-70 мл оцет 1 чаена лъжичка олио 5 зърна черен пипер 1 дафинов лист 3 скилидки ...

Read More »
  • tweet

Туршия-сарми- от баба ми я знам, но преди година я направих- да си оближеш пръстите

  Вземаме зелки, накъсваме листата им и ри оставяме да престоят така 5-6 дни, за да позавехнат и омекнат, или ги потапяме във вряща вола. Нарязваме  патладжани  на дълго, посоляваме ги и ги оставяме 1 час да им изтече горчивият сок. После изпържваме леко в олио. Почистваме от семето пиперки и също ги изпържваме леко. Изчиства­ме моркови и целина и ги нарязваме ...

Read More »
  • tweet

Тази салата от чушки я научих от приятелка- зимата само отварям буркана и слагам на масата

  С тази салата от чушки посрещам гости и винаги имам вкусотия за мезе. Прави се лесно и бързо, а вкусът е неповторим! ПРОДУКТИ 10 кг средни сурови червени чушки/пиперки (около 100 броя), 10 средно големи моркова, 4-5 глави чесън (обелени скилидки), 100 г сол, 150 г захар, 350 мл олио, 200 мл оцет, голяма връзка магданоз НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ ...

Read More »
  • tweet